Онлайн магазин с фар.com

Информация свързана с онлайн магазините

Уловки в онлайн търговията

Много често и все повече потребители на интернет си поставят въпроса – дали съществува някаква уловка в пазаруването по този начин, крие ли тя рискове и как можем да се предпазим от нежелани измами.

И ако в големия супермаркет всеки може да бъде подлъган и подмамен, за дегустация да речем на някаква храна или напитка, то тук в онлайн пазаруването това няма как да стане. Това в никакъв случай не изключва възможността това да стане под друга форма с още по-атрактивни стоки, цени и предложения.

Съществуват множество техники за привличане на клиенти, както по отношение на изображения, така и с графики, картинки, таблици, описания на детайли в артикулите и други.

На въпроса: „Крие ли риск онлайн търговията?“, може да се каже, че както всяка форма на онлайн пазаруване има риск за това, на какви стоки и услуги можем да се доверим. Така например при недостатъчно подадена информация за конкретен продукт може да не стане ясно за вида на материали, цветове, размери. Тези детайли са изключително важни за клиента, защото при наличие на някои от тях поръчаната стока може да бъде върната или заменена. В този ред на мисли, тук е и мястото да споменем, че опасността от измама на клиента намалява значително. Всеки бизнес, който гради име в уеб пространството ще иска то да е подплатено с положителни коментари по социалните мрежи и форуми. Ето, защо никой не би заложил бизнеса си за някакво леко недоразумение.

Повечето онлайн магазини предлагат замяна на продукти или връщане на парите, в случай, че клиента не е доволен от доставените му такива.

Като водеща стратегия на всяка онлайн търговия е и да заложи на качествено и бързо обслужване, а това става, чрез поредица от деликатни моменти.

Вземайки под внимание и немалката конкуренция, която е характерна за почти всеки бранш и в България, то става ясно, че дори да съществува някаква уловка в онлайн пазаруването, тя бива свеждана до минимум от всеки собственик на бизнес.