Онлайн магазин с фар.com

Информация свързана с онлайн магазините

Няколко въпроса за онлайн пазаруване и онлайн плащания

Оборудване на онлайн магазин може да се извърши по няколко начина, но главно то се прави от специалисти, запознати в бранша. Създават се мощни схеми за подреждане на стоки, артикули и продукти в уеб сайта и тези, които могат да събудят интереса на потребителя се излагат най-отпред и на най-видни места.

Най-горе в уеб магазина се поставят продуктите на намаления, сезонните такива или промоционалните. Много пъти с изскачащи атрактивни и примамливи прозорци други стоки подлъгват посетителя да отвори именно тях. Тези тънкости трябва да бъдат съобразени от запознати в бранша, защото, когато нещо е прекалено, то е дразнещо, а в тези случаи влезлият един път в сайта за търговия, повече не се връща.

От лявата страна се отрежда място за категории, а централната част бива заемана от водещите на компанията продукти.

Разполагането на предложения и на други места из онлайн магазина може да е на много места, но като основни и предизвикващи интереса са споменатите.

Търговските трикове за подредба, която да провокира интерес не са малко, а тук се появява и въпроса с плащанията на всичко избрано в количката.

За разлика от познатия на всички ни начин на плащане на стоки и продукти в реалния магазин, когато количката е вече пълна, а именно плащане на каса. Тук в интернет онлайн пазаруването става под няколко форми.

Заплащането на поръчка от онлайн магазин става по няколко най-използвани метода и те са:

  • При доставка с куриерска фирма и наложен платеж.
  • Чрез кредитна карта с интернет банкиране.
  • Чрез някоя от системите за международни или национални плащания – paypal и epay. Последните две са най-ползвани от българите.