Онлайн магазин с фар.com

Информация свързана с онлайн магазините

Два начина за започване на онлайн бизнес

Според специалистите за старта на онлайн бизнес могат да се отредят два основни начина. Единият е смятан за лесен, а другият за труден.

Трудният начин е този, в който всичко около старта на онлайн бизнес правите сами. Тук се започва от изучаване на технологиите за всички аспекти на проектиране на сайт за електронна търговия. Изучаването на тънкостите може да отнеме време и е свързано с множество детайли, които не винаги могат да бъдат уловени, в случай, че по-рано не сте правили сайт за е-търговия.

Лесният начин е, чрез възлагане на задачата на друг, който да се заеме с изработката на сайта и всички останали детайли по старта му. Този някой е добре да се специалист в бранша и да познава в детайли материята. С фирма по изработка на сайт за електронен бизнес в Интернет може да научите и вие някой тънкости и след време сами да управлявате съдържанието до самия старт на работа.

В третия удобен вариант нещата от предходните два се преплитат. Или казано по друг начин вие поемете ролята на ръководител и да осъществите контракти с всеки един от доставчиците, които ще са ви нужни за последващата дейност. Към останалите участници в разработването на уеб сайт за електронна търговия се отнасят:

Фирма, която ще ви регистрира в Интернет, чрез домейн;

Фирма, която да ви издаде цифров сертификат, в случаи, че разплащанията стават с кредитни карти в Интернет;

Когато плащанията за предлаганите стоки или услуги стават през банка, то е нужно и банка обслужваща сметки за електронни разплащания;

Тук се отнася и фирмата, с която ще работите за в бъдеще и по отношение обслужването и транспортирането на стоки;

По хостването на уеб сайта също е нужна фирма, в случаи, че искате това да става в собствен уеб сървър;

За тези, които държат да имат собствен сървър ще е необходим и нужен и доставчик на хардуер, както и на комуникационно оборудване, за закупуване на сървъра. Последното ще наложи и инсталиране и конфигурира на системния софтуер, така, че сървъра да поеме инсталиране на уеб сайта;

Предвидете и фирмата, която да проектира уеб сайт и да го разработи, до самото инсталиране на приложение за е-търговия.

И на последно място се планува лице или фирма, което да се заеме с администриране на Интернет сървъра.