Онлайн магазин с фар.com

Информация свързана с онлайн магазините

Правила за безопасно онлайн пазаруване

Съществуват някои неписани правила, които няма да предпазят от измама или кражба, но поне могат да научат всеки как да е по-предпазлив, когато избира, поръчва и купува продукти онлайн.

Щом съществува разлика в цената на магазина в даден сайт за пазаруване и тя е сравнително голяма, то задължително трябва всеки да се замисли. Без значение дали търговецът на онлайн стока е описал в нея 100% оригиналността й, то рискът тя да е реплика е изключително висок.

Нека не изпускаме и момента, в който на много от нас се случва да бъдем примамени от дадена ниска цена на стоки и услуги в Интернет. Разликите могат да достигнат до 50%, а това дори не ни дава възможност да се замислим, дали реално това е, което търсим и не е ли имитация на реални продукт. В такива случаи решенията са няколко. Може да се свържете на телефона посочен в онлайн магазина или да отидете на място. След като видите реално какъв е продукта или попитате в разговора, по-малка е вероятността да бъдете излъгани.

Винаги при покупка на стоки по Интернет, проверявайте онлайн търговеца предлага ли връщане или замяна на такива. Опцията най-често бива спомената в раздели „Често задавани въпроси“; „Общи условия за онлайн пазаруване“ или „Плащания, Доставка, Замяна“. Този ред, който много от нас пренебрегват, може да се окаже Вашият гарант за връщане на парите, които сте съжалили, че сте дали при получаване на стоката.

Не забравяйте, че мнението ви не е „глас в пустиня“ и ако не сте доволни от даден некоректен онлайн търговец, винаги може да го споделите във форуми, социални мрежи и други. От вашия коментар зависи рейтинга на дадения сайт, а кой би рискувал името си.

В случай, че поръчвате стока с наложен платеж, то непременно проверете дали тя има опция за преглед. С това право имате възможност да проверите за несъответствия с оригинала и при наличие на такива, да не платите уговорената сума.

Винаги проверявайте даден онлайн магазин, преди да пазарувате от него. С мненията и коментарите на други клиенти може много да научите за собствениците, продуктите, качеството на обслужване на клиентите и т.н.

Бъдете внимателни и при посочване на лични данни. Не е задължително да сте на 100% изчерпателни, може доставката да е до офис на куриерската фирма например.

И като заключение нека добавим, че всеки е отговорен при откриване, на каквато и да е нередност, веднага да сигнализира за нея. Интернет шопинга е приятно изживяване, но трябва да знаем, как да го правим и да сме предпазливи.