Онлайн магазин с фар.com

Информация свързана с онлайн магазините

Пазаруването в Интернет – безопасно ли е

В съвременния и модерен живот, който водим, един от най-често срещаните проблеми е свързан с множеството измами, кражби, обири, за да не бъдем измамени и само докато пазаруваме онлайн, често си задаваме въпроса: „Безопасно ли е пазаруването в Интернет?“. Не са малко и онези, които и до днес не смеят да пристъпят към този улеснен начин за набавяне на стоки и услуги, защото смятат, че пазаруването в Интернет не е безопасно.

Истината е, че голяма част от онлайн магазините разполагат със защитени връзки по време на пазаруване, които защитават данните на всеки потребител и не позволяват те да бъдат откраднати. Тази защита се осъществява с помощта на сертификати SSL, при които по време на самото пазаруване, на потребител и Интернет магазин се създава криптирана връзка. Това разбира се не е гарант на 100% сигурност и всеки трябва да има ангажимента да си следи за тези неща, за да не се окаже измамен.

Сред главните неща, които дават гарант за сигурност в онлайн магазини са:

Предоставяни данни за контакти, сред които телефон, имена на потребителя, Skype, email.

След приключване на поръчката може да се очаква крипната връзка SSL.

Според законодателството за информация, предоставянето на изисквана такава са данните на самото дружество. Те биват фирмени реквизити, адрес на управление, защита на лични данни, декларация за работа.

Начините за разплащане в онлайн пазаруването са много. И с цел по-голяма защита на личните данни е добре всеки да е информиран в детайли, какво може да очаква и как да се предпази максимално. Всеки потребител избира най-удобният за него начин на плащане при онлайн пазаруване, а те биват:

Наложен платеж; Плащане с чек; банков превод; Плащане с пощенски запис; Плащане с дебитна или кредитна карта; Плащане, чрез онлайн сайт за разплащане, които са: Alertpay, PayPal, Moneybookers, Epay.bg и други.

В много от сайтовете може да се плаща само по един от споменатите начини.